*** *** Водещите вечерни новини на 28 юли ***   Пътните строители да

...
***
*** Водещите вечерни новини на 28 юли ***
 
Пътните строители да
Коментари Харесай

Водещите новини! „Пътните строители да протестират пред централите на ГЕРБ и ДПС“. Сключваме договор за 7 кораба с втечнен газ?


***

*** Водещите вечерни вести на 28 юли ***

 

Пътните строители да стачкуват пред централите на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ депутатът от „ Продължаваме промяната “ Настимир Ананиев.

„ В районна комисия през вчерашния ден предложихме на всички правилни компании да се разплатим. Не пристигнаха от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " и нямаше кворум. Не можахме да проведем тази комисия. Искахме да се разплатим с изрядните компании. Днес имаше комисия с решение да удължим до 30 ноември, когато към този момент ще има парламент. ГЕРБ и Движение за права и свободи още веднъж не пристигнаха.

Призовавам да стачкуват пред централите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които се държат безусловно неотговорно. Получих информация на ДАНС и има действителен риск за страната, в случай че остане датата 30 септември. Вчера искахме да изплатим на всички правилни компании, само че никой не пристигна на комисия. Можехме да вземем решението да удължим периода. Утре ще направя още един опит за изключителна комисия, тъй като би трябвало да се държим отговорно “.

***

„ Днес още веднъж започнахме без кворум. 118 регистрирани. Движение за права и свободи и Възраждане седят, смеят се и не се записват. ГЕРБ стоят извън и пият кафе.

След всички техни истерични настоявания, че ни би трябвало безусловно ръководител на КЕВР, откакто имаме Кодекс на труда да гласуваме, те просто не се записват, с цел да потвърдят, че един парламент е мъртъв.

Политиката не е наивна работа, това е ясно. Не е щедрост, не е и детска игра.

Но изрично отхвърлям да приема, че политиката е човешко проваляне “.

~ Елисавета Белобрадова (ДБ)

***

„ Министерството на енергетиката ще предложи подписване на контракт за седем кораба с полутечен газ. Доставката на LNG ще усъвършенства енергийната сигурност на България. Условието за приемане на тези количества е идващия месец служебното държавно управление да обезпечи нужната инфраструктура от Гърция и Турция “, уточни Петков.

***

Сандов персонално е уведомил премиера Кирил Петков за няколко спомагателни аспекта, свързани със собствеността и метода на работа, с спор на ползи или евентуално обтягане на „ чадър ” върху предприятието през последните години.

„ Надявам се правоохранителните органи да свършат своята работа и да открият какви са действителните размери на сходно покровителстване ”, акцентира екоминистърът.

***

„ Правилата за избор на началник на КЕВР не са мои лични правила, а групово решение на ръководещата коалиция. С тях и с кандидатурата на Станислав Тодоров се съгласиха всички партии в обединението, в това число бяха подкрепени в зала от госпожа Ива Митева и господин Тошко Йорданов “.

„ Няма справедливи и професионални причини зад поименната подигравка против мен, като се има поради, че всички гласоподаваха единомислещо “.

***

„ Аз съм глобен поради това, че съм взел участие в разискване. Планът не е породил никакви правни последици. Ситуацията е неуместна “. 

Това съобщи някогашния длъжностен министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

По думите му са обсъждани промени в активността на клиничните лаборатории. И добави: „ Аз си изяснявам всичко това с възмездие от партия ГЕРБ. Затова, че разкрих цялата неплатежоспособност от водената от тях политика, по тази причина че разкрих корупционните схеми в огромните лечебни заведения. КПКОНПИ се употребява като бухалка към момента “, разгласи той.

***

***

„ За нас да живеем в плен, значи да не живеем, да сме подвластни, значи да не съществуваме. Защото несамостоятелна и несвободна Украйна не е Украйна. Не познаваме думата " иго ". Има я в речниците ни, само че не и в главите ни. Ще дадем и последната си риза, ще дадем всичко, което имаме, за това, което е в сърцето ни. Затова ще се борим за нашата държавност до последно - до финален мирис, до последния патрон, до последния боец. Само че не нашия, а на врага “.

***

Сенатът (горната камара на парламента) на Съединени американски щати одобри единомислещо резолюция, с която разгласи Русия за държава-спонсор на тероризма, написа в. „ Ню Йорк таймс “.

„ В изгода на предлагането гласоподаваха всичките 100 законодатели ", добави медията.

„ Въоръжените сили на Руската федерация направиха многочислени всеобщи изтезания на почтени мъже, дами и деца в Чечения (1994 – 1996 година и 1999 – 2000 г.), Грузия (2008 г.), Сирия (от 2015 година досега) и Украйна (от 24 февруари 2022 г.) и военните се пробваха да скрият закононарушенията против цивилното население в всеобщи гробове ", написа в документа, уточни още вестникът.

В резолюцията депутатите приканиха държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън да разгласи Руската федерация за държава-спонсор на тероризма. По-рано ръководителят на Камарата на представителите (долната камара на парламента) Нанси Пелоси съобщи: Приемането на такова решение може да ускори натиска върху администрацията на Владимир Путин в икономическо и политическо отношение.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР